Mirisna riža s kokosom

Nizozemski, španjolski, portugalski, srednjoeuropski i britanski utjecaji vidljivi su u suvremenim indonezijskim receptima. No, najveći je utjecaj ipak ostavila tradicionalna kuhinja jugoistočne Azije iz koje vam donosimo ovaj recept.

  • 30 min
  • Jednostavno
Mirisna riža s kokosom

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite grubo nasjeckani kikiriki dok ne poprimi zlatnožutu boju, dodajte kokosovo brašno, a potkraj i mladi luk narezan na kolutiće. Ulijte mlijeko i vodu, pa pustite neka zakipi.
  2. Dodajte rižu i začine (curry, kardamom, kurkumu) te malo posolite. U polupokrivenoj posudi jelo kuhajte 15-ak minuta.
  3. Kada je riža gotova, promiješajte je i ostavite pokrivenu 1-2 minute, a zatim je promiješajte vilicom.

Posluživanje: Mirisnu rižu s kokosom poslužite kao samostalno jelo ili toplo predjelo.

Savjet: Ako želite intenzivniju aromu kokosa, popecite ga na ulju zajedno s kikirikijem.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa