Pileći medaljoni s hrskavim kolutićima od luka

Pileći medaljoni neodoljiva su slana poslastica koju je vrlo jednostavno pripremiti kod kuće. Osim prženjem možete ih pripremiti u pećnici za laganiju verziju. Za potpuno zadovoljstvo poslužite ih s hrskavim kolutićima od luka uz sezonske salate i Ajvar squeeze.

  • 45 min
Pileći medaljoni s hrskavim kolutićima od luka

Sastojci

Za medaljone:

Za kolutiće luka:

  • 1 jaje
  • 200 ml hladne vode, iz hladnjaka
  • 120 g Podravka Glatkog brašna
  • 2 – 3 kockice leda
  • sol
  • 1 l suncokretovog ili biljnog ulja za prženje

Za posluživanje:

Priprema

  1. Za medaljone, file pilećih prsa očistite od masnoća, narežite ga na medaljone i posolite.
  2. U tri zdjelice rasporedite brašno, jaja i krušne mrvice. Jaja dobro umutite. Panirajte pripremljene medaljone tako da ih umačete redom u brašno, jaja i krušne mrvice.
  3. U dubokoj tavi zagrijte ulje pa u njemu pržite pripremljene medaljone. Dovoljno je pržiti ih 2-3 minute sa svake strane, a kada dobiju lijepu zlatnu boju izvadite ih iz ulja pomoću šupljikave žlice i ostavite ih da se ocijede na papirnatom ubrusu.
  4. Za kolutiće luka, luk ogulite pa ga narežite na kolutiće. Kolutiće složite na veći komad papirnatog ubrusa i prekrijte ih drugim komadom ubrusa. Ostavite ih tako dok pripremate mješavinu za paniranje.
  5. U zdjeli pomiješajte 1 jaje i ledenu vodu. Dodajte brašno i nastavite miješati dok se svi sastojci ne povežu. Neka vas grudice u smjesi ne brinu.
  6. Za vrijeme paniranja i prženja luka, posudicu za paniranje možete staviti u drugu posudu u koju ste dodali kockice leda kako se smjesa za paniranje ne bi zagrijavala.
  7. Umačite narezani luk u ovu smjesu i pržite ga u zagrijanom ulju. Ne više od 5 – 6 komada istovremeno kako ne bi hladili ulje. Luk izvadite iz ulja kada postane hrskav i zlatne boje.
  8. Ocijedite ga na kuhinjskom ubrusu, posolite i poslužite uz Ajvar squeeze ljuti i pileće medaljone.

Posluživanje: Pileće medaljone pospite sjeckanim peršinom i poslužite s hrskavim kolutićima luka, ljutim Ajvarom squeeze i kriškama limete. 

Savjet: Za laganiju verziju, pileće medaljone možete pripremiti i u pećnici tako da panirane komade posložite na lim obložen papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva uz ventilaciju pa u njoj pecite medaljone petnaestak minuta ili dok ne dobiju lijepu boju i postanu hrskavi. 

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma