Rižoto od graška i kozica
- Recept by coolinarika.com -Znate li tajnu savršenog rižota? Polagano dodavanje vode dok kuhate i riža okruglog zrna! Pregršt svježih aroma (u obliku začinskog bilja i češnjaka) također je poželjno, kao i dominantan glavni motiv – u ovome slučaju, to je grašak s kozicama.
![Rižoto od graška i kozica](https://piovariations.cdn.podravka.net/f69c4c7e-610d-11eb-82d6-0242ac12005c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Na zagrijanom maslacu popecite luk, dodajte češnjak, grašak, malo vode i lagano pirjajte. Kad povrće omekša, dodajte kocke, opranu rižu, kozice, vino, pola količine vode i kad zavrije, smanjite vatru, pa kuhajte uz dolijevanje ostatka vode oko 15 minuta. Na kraju umiješajte maslinovo ulje, limunov sok i kopar.
Posluživanje: Poslužite odmah posuto bosiljkom.
Savjet: Kod pripreme rižota, najvažnije je da tijekom kuhanja polagano dolijevate vodu, a ne da to učinite odjednom.