Rižoto od graška i kozica
- Recept by coolinarika.com -Znate li tajnu savršenog rižota? Polagano dodavanje vode dok kuhate i riža okruglog zrna! Pregršt svježih aroma (u obliku začinskog bilja i češnjaka) također je poželjno, kao i dominantan glavni motiv – u ovome slučaju, to je grašak s kozicama.
Priprema
Na zagrijanom maslacu popecite luk, dodajte češnjak, grašak, malo vode i lagano pirjajte. Kad povrće omekša, dodajte kocke, opranu rižu, kozice, vino, pola količine vode i kad zavrije, smanjite vatru, pa kuhajte uz dolijevanje ostatka vode oko 15 minuta. Na kraju umiješajte maslinovo ulje, limunov sok i kopar.
Posluživanje: Poslužite odmah posuto bosiljkom.
Savjet: Kod pripreme rižota, najvažnije je da tijekom kuhanja polagano dolijevate vodu, a ne da to učinite odjednom.