Napuljske palačinke
- Recept by coolinarika.com -Originalne palačinke s paštetom, mozzarellom i mediteranskim začinima kombinacija su talijanske i meksičke kuhinje. Dodajte im i treće državljanstvo i ispecite ih od namirnica kupljenih u Hrvatskoj!
Priprema
Žumance i mlijeko dobro izmiješajte, dodajte brašno i malo soli, pa pjenjačom ili električnom miješalicom izradite jednoličnu smjesu i ostavite je neka stoji na hladnom mjestu oko sat vremena. Umiješajte potom čvrsti snijeg od bjelanjka i ispecite osam palačinki. Mozzarellu i rajčicu narežite na ploške. Svaku palačinku namažite paštetom, složite ploške rajčice i sira, posolite, popaprite i pospite origanom.Palačinke preklopite na pola, stavite ih u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 10 minuta. Pred kraj pečenja prelijte ih kiselim vrhnjem i još kratko pecite.
Posluživanje: Vruće palačinke poslužite sa zelenom salatom.
Savjet: Mozzarellu možete zamijeniti sirom gaudom ili edamerom.