Čokoladni liker

Iako su još u 4. stoljeću Asteci pripremali čokoladni napitak, do danas postoji bezbroj njegovih hladnih i toplih inačica. Ni ovaj home made liker svojom slatkoćom u kombinaciji s rumom ne zaostaje za drugima. Pravo damsko piće, ali ne isključivo.

  • 30 min
  • Jednostavno
Čokoladni liker

Sastojci

Priprema

  1. Puding i kakao razmutite u 300 ml hladnog mlijeka, a preostalo mlijeko zakuhajte.
  2. U kipuće mlijeko dodajte šećer, vanilin šećer i kratko prokuhajte dok se šećer ne otopi.
  3. Dodajte puding i kakao, pa ih pjenjačom miješajte 2-3 minute.
  4. U vruću smjesu dodajte rum, promiješajte i ohladite.
  5. Ohlađeni liker ulijte u odgovarajuće boce i stavite na hladno mjesto.

Posluživanje: Čokoladni liker poslužite s kockicom leda. Topao napitak prije dodavanja alkohola poslužite djeci.

Savjet: Liker obvezatno povremeno protresite. Ukoliko želite rijeđi liker možete smanjiti količinu ruma i šećera, a povećati količinu mlijeka.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom