PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima

Pizza rolice s bosiljkom

Pizza je gotovo nezamisliva bez rajčice, origana i sira, a ove smo pizza rolice obogatili još i pastom od bosiljka te čajne kobasice.

  • 35 min
  • Jednostavno
Pizza rolice s bosiljkom

Sastojci

Priprema

  1. U manjoj posudi zagrijte sjeckanu rajčicu, dodajte maslinovo ulje, češnjak, origano i šećer. Ulijte 50 ml vode i pirjajte 10-15 minuta, dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
  2. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini (ako već nije razvaljano), pa nanesite umak od rajčice u tankom sloju (dio neka ostane).
  3. Po umaku ravnomjerno rasporedite natrganu mozzarellu i tanke ploške čajne kobasice. Počevši od jednog kraja, pažljivo savijte tijesto u veliku, čvrstu roladu i stavite je na dasku za rezanje.
  4. Stavite u hladnjak na 30 minuta da se stisne.
  5. Roladu izvadite iz hladnjaka i izrežite rolice debljine 2-3 cm.
  6. Poslažite ih na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 15-20 minuta, dok ne porumene.

Posluživanje: Poslužite s ostatkom umaka od rajčice. (10 – 12 rolica)

Savjet: Rolice prema istim uputama možete napraviti i s tijestom za pizzu. 

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom