Pohani šaran
- Recept by coolinarika.com -Iz svijeta bogatog ribljim specijalitetima ovaj put donijeli smo pohanog šarana. Brzom životnom tempu prihvatljivih 50 minuta pripreme i jednostavnost elementi su zbog kojih ćemo ovaj češki specijalitet rado uvrstiti na jelovnik.
Priprema
Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite Vegetom Natur za ribu. Odreske uvaljajte u brašno, razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice. Pripremljene odreske šarana pržite u zagrijanom ulju oko 5 min, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Na četvrtine narezan krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte ulje. Pohane odreske šarana i krumpir pospite narezanim peršinom, vlascem, koprom i celerom.
Posluživanje: Pohanog šarana s krumpirom poslužite toplog uz salatu po vlastitom izboru.
Savjet: Odreske šarana lagano uvaljajte u krušne mrvice i pržite u vrućem dubokom ulju.