Pohani šaran

Iz svijeta bogatog ribljim specijalitetima ovaj put donijeli smo pohanog šarana. Brzom životnom tempu prihvatljivih 50 minuta pripreme i jednostavnost elementi su zbog kojih ćemo ovaj češki specijalitet rado uvrstiti na jelovnik.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Pohani šaran

Sastojci

Za paniranje

Za prilog

  • 800 g krumpira
  • sol
  • 1 žlica narezanog peršinova lista
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • 1 žlica narezanog kopra
  • 1 žlica narezanog celerova lista

Priprema

  1. Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite Vegetom Natur za ribu. Odreske uvaljajte u brašno, razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice.
  2. Pripremljene odreske šarana pržite u zagrijanom ulju oko 5 min, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
  3. Na četvrtine narezan krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i dodajte ulje.
  4. Pohane odreske šarana i krumpir pospite narezanim peršinom, vlascem, koprom i celerom.

Posluživanje: Pohanog šarana s krumpirom poslužite toplog uz salatu po vlastitom izboru.

Savjet: Odreske šarana lagano uvaljajte u krušne mrvice i pržite u vrućem dubokom ulju.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma