Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”

Juha od heljde i povrća

Najveća okrjepa za tijelo i dušu u bilo koje doba godine su juhe. Uz dobru pripremu i svakako unaprijed pripremljen temeljac, veliki je izbor juha koje možete pripremiti za samo pola sata. Upravo toliko vremena potrebno vam je za našu juhu od heljde i povrća čija kremoznost i šarenilo osvajaju na prvu žlicu. Dobar tek! i javite nam dojmove u komentarima ispod recepta.

  • 50 min
  • Jednostavno
Juha od heljde i povrća

Sastojci

Priprema

  1. Maslac zagrijte u većoj posudi na srednje jakoj vatri.
  2. Dodajte sitno narezan luk i popecite uz miješanje da omekša i postane proziran.
  3. Umiješajte nasjeckani češnjak i zagrijte dok ne zamiriše.
  4. Dodajte temeljac, heljdinu kašu, gljive narezane na ploške, mrkvu, celer i batat narezane na kockice te lovorov list.
  5. Promiješajte i nastavite kuhati da juha zavri. Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite, kuhajte 20 ‒ 30 minuta, povremeno miješajući. Po potrebi dodajte vode.
  6. Nakon toga dodajte vrhnje za kuhanje i narezani kelj bez zadebljanih dijelova.

Posluživanje: Popaprite, po potrebi posolite i kuhajte još nekoliko minuta. 

Savjet: Za vegansku verziju recepta vrhnje za kuhanje zamijenite punomasnim nezaslađenim kokosovim mlijekom.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka