Musaka s mesnim raguom i patlidžanima

Odlučite li se spremiti jelo s patlidžanima, predlažemo da to bude musaka s mesnim raguom i patlidžanima uz koju možete poslužiti salatu ili pak kiselo mlijeko, odnosno jogurt.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Musaka s mesnim raguom i patlidžanima

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir operite i kuhajte u puno vode oko 30 minuta, tj. dok ne bude kuhan do pola. Ogulite ga i narežite na ploške.
  2. U tavi zagrijte dvije žlice ulja pa pecite patlidžan posipan solju i paprom 5-6 minuta na srednje jakoj vatri.
  3. Kada patlidžan omekša, dodajte mu mesni ragu bolognese pa sve zajedno kuhajte još pet minuta.
  4. Kiselo vrhnje pomiješajte s jajetom te malo soli i papra.
  5. Lim za pečenje premažite preostalom žlicom ulja pa na dno složite ploške krumpira. Prelijte polovicom umaka s patlidžanima.
  6. Zatim posložite i treći sloj krumpira te ga ravnomjerno prelijte vrhnjem.
  7. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C oko 35-40 minuta.

Posluživanje: Poslužite odmah sa zelenom salatom.

Savjet: Uz musaku možete poslužiti i kiselo mlijeko ili jogurt.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma