Musaka s mesnim raguom i patlidžanima
- Recept by coolinarika.com -Odlučite li se spremiti jelo s patlidžanima, predlažemo da to bude musaka s mesnim raguom i patlidžanima uz koju možete poslužiti salatu ili pak kiselo mlijeko, odnosno jogurt.
Priprema
Krumpir operite i kuhajte u puno vode oko 30 minuta, tj. dok ne bude kuhan do pola. Ogulite ga i narežite na ploške. U tavi zagrijte dvije žlice ulja pa pecite patlidžan posipan solju i paprom 5-6 minuta na srednje jakoj vatri. Kada patlidžan omekša, dodajte mu mesni ragu bolognese pa sve zajedno kuhajte još pet minuta. Kiselo vrhnje pomiješajte s jajetom te malo soli i papra. Lim za pečenje premažite preostalom žlicom ulja pa na dno složite ploške krumpira. Prelijte polovicom umaka s patlidžanima. Zatim posložite i treći sloj krumpira te ga ravnomjerno prelijte vrhnjem. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C oko 35-40 minuta.
Posluživanje: Poslužite odmah sa zelenom salatom.
Savjet: Uz musaku možete poslužiti i kiselo mlijeko ili jogurt.