Pileća obara

Obara je specijalitet slovenske kuhinje. Taj juhama sličan, najčešće glavni obrok, pripremao se od raznih vrsta mesa, u nekim krajevima i od žabljih krakova, a najpoznatije su pileća odnosno kokošja obara.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Pileća obara

Sastojci

Priprema

  1. Na vruće ulje stavite narezanu piletinu i popecite je sa svih strana.
  2. Dodajte nasjeckani luk, mrkvu, peršin i celer narezan na kolutiće ili rezance i sve kratko propirjajte.
  3. Zatim posolite, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, dobro promiješajte i zalijte s 800-1 000 ml vode. Dodajte Vegetu, papar, mažuran, lovorov list i koricu od limuna.
  4. Lagano kuhajte dok meso ne omekša. Na kraju obaru po želji zakiselite octom.

Posluživanje: Pileću obaru poslužite s kuhanim krumpirom.

Savjet: Originalnije će biti ako kao prilog uz obaru poslužite žgance od heljdina brašna.Poseban okus ovom jelu dat će limunova korica, a po želji umjesto octa par kapi limunova soka.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Prije nego je meso sasvim kuhano, jelo maknite sa štednjaka. Ohladite, rasporedite po obrocima u odgovarajuće posude s poklopcem ili plastične vrećice i zamrznite.Odmrzavanje: Odmrznite preko noći u hladnjaku ili kraće vrijeme na sobnoj temperaturi. Zatim obaru polako zagrijte i dodajte ocat po želji.Trajnost: 60 dana.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži