Limunove ploške
- Recept by coolinarika.com -Oblatne mnogi vole, ali ih se ne odvažuju pripremati kao da je to komplicirano. Štoviše, vrlo je jednostavno, valja se samo odvažiti: prirediti kremu, premazati, slagati, ostaviti da opterećeno stoji – gdje su one debele knjige? – i lijepo narezati.
![Limunove ploške](https://podravkaiovariations.azureedge.net/f29f2e0c-610d-11eb-a0fb-0242ac12001f/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Žumanca, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i limunov sok kuhajte na pari dok se smjesa ne zgusne. Nakon skidanja s vatre miješajte dok se ne ohladi. Maslac pjenasto izmiješajte sa šećerom u prahu i umiješajte u ohlađenu kremu. Oblatnu premažite polovicom kreme. Na nju stavite drugu oblatnu i premažite je džemom od šipka. Na treću oblatnu stavite preostalu kremu i poklopite je zadnjom oblatnom. Dobro je pritisnite i opteretite nekoliko sati, a zatim kolač stavite u hladnjak.
Posluživanje: Ohlađeni kolač narežite na kocke, ploške ili rombove.
Savjet: Kremom ili džemom premažite one strane oblatni koje imaju veća udubljenja.