Buhtle

Tijesto za buhtle je nepromijenjeno, ali zato punjenje može biti prema vašim željama pa su ove s omiljenim pekmezom od šljiva.Zahvaljujemo blogerici Sanji Mijac s bloga Domaćica na ustupljenom receptu

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Buhtle

Sastojci

Za tijesto:

Priprema

  1. U posudu stavite brašno i kvasac pa promiješajte. Dodajte šećer, ulje, sol, jaje, žumanjak, mlijeko i jogurt. Zamijesite glatko tijesto.
  2. Prekrijte ga krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči.Dignuto tijesto premijesite pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 3-4 cm. Ukoliko je potrebno dodajte brašna, ali neka tijesto ostane mekše.
  3. Tijesto narežite na manje kvadrate.Na svaki kvadrat stavite po jednu do dvije žličice pekmeza pa rukama oblikujte kuglu.
  4. Pripremljene kugle tijesta stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Posložite ih jednu do druge, pritom pazeći da preklapana strana bude dolje, dok glatki dio buhtle prema gore.
  5. Ostavite ih na toplom da se dižu oko 30 minuta.Od ove količine tijesta dobit će te oko 15 buhtli.Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180-200°C.
  6. Buhtle dodatno premažite s malo otopljenog maslaca.
  7. Stavite ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 25 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice.

Posluživanje: Pečene buhtle pospite šećerom u prahu.

Savjet: Jogurt treba biti sobne temperature pa ga ostavite izvan hladnjaka da se malo ugrije ili ga lagano ugrijte zajedno s mlijekom.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma