Lošinjski keksi s maslinovim uljem

Kada netko živi na suncem okupanom otoku, bogatom stablima maslina, nije nimalo neobično što maslinovo ulje doživljava kao inspiraciju i za kolače. Ostale namirnice učinit će kekse, iako jednostavne, pravom delikatesom.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Lošinjski keksi s maslinovim uljem

Sastojci

Za posipavanje

  • šećer u prahu

Priprema

  1. U odgovarajuću zdjelu stavite ulje, šećer, vanilin šećer, cimet, limunovu koricu, rakiju, sok i koricu naranče. Sve dobro izmiješajte, a zatim dodajte brašna pomiješana s praškom za pecivo i grubo mljevene bademe. Umijesite tijesto i ostavite ga na hladnom mjestu oko 2 sata.
  2. Tijesto izvaljajte na 0, 5 cm debljine i režite modlom kekse okruglog oblika. Složite ih u namašćen pleh i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Posluživanje: Tople kekse pospite šećerom u prahu.

Savjet: Pečene kekse možete poslužiti uz tople i hladne čajeve.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje