Leća u umaku od rajčica i šampinjona

Palenti, tjestenini, krumpiru uvijek je dobrodošao dodatak koji još nismo kušali. Posebice kada sve kazuje da će postati dio stalnog jelovnika.

  • 60 min
  • Jednostavno
Leća u umaku od rajčica i šampinjona

Sastojci

Priprema

  1. Očišćenu i opranu leću namačite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim kuhati u istoj vodi dok ne omekša.
  2. Umak od rajčice sa šampinjonima kratko prokuhajte u tavi, umiješajte kuhanu leću, maslinovo ulje i vino.
  3. Sve lagano promiješajte i na kraju dodajte narezani bosiljak.

Posluživanje: Leću u umaku od rajčica i šampinjona poslužite s palentom ili tjesteninom po izboru i pospite parmezanom.

Savjet: Zajedno s lećom možete skuhati i korjenasto povrće narezano na kockice.

Gulaš

Inspirirani tradicijom