Leća u umaku od rajčica i šampinjona
- Recept by coolinarika.com -Palenti, tjestenini, krumpiru uvijek je dobrodošao dodatak koji još nismo kušali. Posebice kada sve kazuje da će postati dio stalnog jelovnika.
![Leća u umaku od rajčica i šampinjona](https://podravkaiovariations.azureedge.net/f27cb20a-610d-11eb-8bce-0242ac120020/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Očišćenu i opranu leću namačite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim kuhati u istoj vodi dok ne omekša. Umak od rajčice sa šampinjonima kratko prokuhajte u tavi, umiješajte kuhanu leću, maslinovo ulje i vino. Sve lagano promiješajte i na kraju dodajte narezani bosiljak.
Posluživanje: Leću u umaku od rajčica i šampinjona poslužite s palentom ili tjesteninom po izboru i pospite parmezanom.
Savjet: Zajedno s lećom možete skuhati i korjenasto povrće narezano na kockice.