Leipziger Allerlei (Povrće u umaku od račića)

Thüringenška cvjetača ili pak šparoga iz Beelitza – samo su primjeri domaće uzgojenog povrća u mnogim ruralnim sredinama Njemačke. Ova Leipzigška proljetna raskoš ujedinjuje najbolje od povrća uz nenadmašan umak od račića.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Leipziger Allerlei (Povrće u umaku od račića)

Sastojci

  • 250 g baby mrkve
  • 400 g cvjetače
  • 200 g svježeg graška
  • sol
  • 250 g šparoga

Za umak

Priprema

  1. Sušene vrganje stavite u hladnu vodu i ostavite močiti oko sat vremena.
  2. Očišćene šparoge, mrkve, cvjetaču i grašak zasebno skuhajte u malo posoljenoj vodi, ocijedite i ostavite na toplom mjestu.
  3. Na maslacu kratko popecite brašno, dodajte narezane gljive, zatim odmah zalijte s oko 300 ml vode. Dodajte Vegetu i kuhajte uz stalno miješanje 4-5 minuta.
  4. Umiješajte repove račića, vrhnje, narezani vlasac, peršin, papar, muškatni oraščić i vino te kuhajte još 5 minuta.

Posluživanje: Toplo kuhano povrće prelijte umakom i poslužite kao toplo predjelo ili glavno jelo.

Savjet: Račiće možete zamijeniti i ribom (npr. grdobinom).

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje