Osvježavajući kolač od jabuka
- Recept by coolinarika.com -Jabuke možete i jednostavno grubo naribati. No, ma kako ga pripremali, neće vam oduzeti mnogo vremena. Štoviše, brže će “planuti”!
Priprema
Na dno tepsije (22×38 cm) stavite aluminijsku foliju i premažite je maslacem. Jabuke ogulite, očistite i narežite na kolutove. Rasporedite ih u tepsiji i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Postupno dodajite brašno uz neprestano miješanje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca. Tepsiju izvadite iz pećnice, ulijte biskvitnu smjesu i pecite još oko 25 minuta. Pečeni biskvit okrenite na rešetku, uklonite foliju i ohladite. Jabuke premažite miješanim džemom i ukrasite tučenim vrhnjem.
Posluživanje: Prije posluživanja kolač dobro ohladite i narežite na kocke.
Savjet: Narezane jabuke možete poškropiti limunovim sokom.