Osvježavajući kolač od jabuka

Jabuke možete i jednostavno grubo naribati. No, ma kako ga pripremali, neće vam oduzeti mnogo vremena. Štoviše, brže će “planuti”!

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Osvježavajući kolač od jabuka

Sastojci

Za biskvit

  • 120 g šećera
  • 150 g brašna
  • 30 g maslaca
  • 5 jaja

Za nadjev

Za ukrašavanje

  • 400 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. Na dno tepsije (22×38 cm) stavite aluminijsku foliju i premažite je maslacem.
  2. Jabuke ogulite, očistite i narežite na kolutove. Rasporedite ih u tepsiji i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
  3. Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Postupno dodajite brašno uz neprestano miješanje. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
  4. Tepsiju izvadite iz pećnice, ulijte biskvitnu smjesu i pecite još oko 25 minuta.
  5. Pečeni biskvit okrenite na rešetku, uklonite foliju i ohladite. Jabuke premažite miješanim džemom i ukrasite tučenim vrhnjem.

Posluživanje: Prije posluživanja kolač dobro ohladite i narežite na kocke.

Savjet: Narezane jabuke možete poškropiti limunovim sokom.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu