Tikvice nadjevene rižom

Vrlo brz i ekonomičan obrok otkrit će vam tikvice zanimljivog i novog okusa.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Tikvice nadjevene rižom

Sastojci

  • 150 g riže
  • peršin
  • sol
  • 3 žlice ribanog parmezana
  • 6 tikvica

Za umak

Priprema

  1. Tikvice narežite na 6 cm duge komade, izdubite ih i kratko prokuhajte u malo vode i ocijedite.
  2. Zatim ih napunite nadjevom od kuhane riže izmiješane s nasjeckanim peršinom i parmezanom.
  3. Složite ih u posudu, zalijte Fant umakom bolognese pripremljenim prema uputi i još kratko sve prokuhajte dok tikvice potpuno ne omekšaju.
  4. Po potrebi dolijte malo vode.

Posluživanje: Nadjevene tikvice poslužite s pireom od krumpira i sezonskom salatom.

Savjet: Za pripremu Fant umaka bolognese možete koristiti vodu u kojoj su se kuhale tikvice.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”