Juha od rajčice s bosiljkom
- Recept by coolinarika.com -Juha od rajčice s bosiljkom zbog svoje je arome istovremeno osvježavajuća, ali i zasitna naročito kombinirate li je uz kockice prepečenog kruha.
Priprema
Narežite rajčice na kockice i ostavite sa strane. Zagrijte ulje u posudi srednje veličine pa dodajte sitno narezani luk i protisnuti češnjak. Popecite uz miješanje dok luk postane staklast. Umiješajte rajčice i nastavite pirjati, nepoklopljene, dok se rajčice uglavnom ne raspadnu, 10-ak minuta. Prebacite rajčice u blender, dodajte temeljac i usitnite da dobijete glatku smjesu (možete koristiti i štapni mikser direktno u loncu). Vratite juhu u posudu, po potrebi dodajte još temeljca da postignete željenu gustoću. Umiješajte pastu od bosiljka, med, dimljenu papriku, crni papar i posolite po potrebi. Poklopite i kuhajte još 5 minuta.
Posluživanje: Poslužite toplo, s prepečenim kruhom.
Savjet: Luk možete zamijeniti s 1 žlicom paste od luka, a češnjak s 1 žlicom paste od češnjaka.