Juha od luka

Potreba je majka inovacija, pa tako i mnogi recepti obiluju neobičnim kombinacijama narminica koje su bile na raspolaganju. Tako je i ova kombinacija luka i pive, tipičnih namirnica njemačkog podneblja.

  • 40 min
  • Jednostavno
Juha od luka

Sastojci

Za posluživanje

  • 1 žlica narezanog vlasca
  • 80 g naribanog ementalera

Priprema

  1. Oguljeni luk narežite na ploške i kratko ga popecite na maslacu.
  2. Dodajte oguljenu jabuku narezanu na ploške i nastavite pirjati još 10-tak minuta.
  3. Zalijte s kipućom vodom, dodajte goveđe kocke, pivo, papar, mažuran i zajedno kuhajte još oko 10 minuta.
  4. Pred kraj umiješajte Gussnel koji ste pomiješali s malo vode.

Posluživanje: Juhu od luka pospite narezanim vlascem i naribanim sirom.

Savjet: Uz ovu juhu možete poslužiti i popečene kockice kruha.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje