Janjetina na australski način
- Recept by coolinarika.com -Ako niste pristalica samo janjetine s ražnja i kulinarski ste radoznalac, predlažemo zanimljivo putovanje u australsku pećnicu. Kakvo otkriće!
![Janjetina na australski način](https://podravkaiovariations.azureedge.net/e4eee4e6-610d-11eb-90b8-0242ac120054/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Popecite janjetinu na malo maslinova ulja dok ne dobije lijepu boju. U sredinu velike, duboke tepsije složite janjetinu, a oko nje narezano korjenasto povrće. Završite s rajčicama i grahom, popaprite ili pospite čilijem. Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrijali i pomiješali s Vegetom, origanom i mljevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tekućine bude do polovice tepsije. Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje. Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C najmanje 2 sata.
Posluživanje: Pečenu janjetinu poslužite s popečenim kruhom.
Savjet: Po želji, možete napraviti mješavinu fino naribane limunove korice, češnjaka i peršina u malo maslinova ulja i poslužiti uz ovo jelo.