Rebarca po domaći
- Recept by coolinarika.com -Nakon što se okusi mesa, začina, senfa i vina prožmu prilikom pečenja, vrijeme je za užitak svih gurmana koji cijene domaći zalogaj rebarca s umakom, uz salatu koja će upotpuniti dojam.
Priprema
U posudu za pečenje stavite meso, ljutiku ili luk kozjak i na ploške narezanu pancetu. Meso posolite i pospite svježe mljevenim paprom. Nakapajte maslinovim uljem i ostavite marinirati 30 minuta prije pečenja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 70 minuta. Meso zatim izvadite i ocijedite višak masnoće. Senf dobro pomiješajte s vinom i prelijte preko mesa. Promiješajte i vratite u pećnicu na još 10 minuta.
Posluživanje: Rebarca narežite i poslužite sa salatom po želji.
Savjet: Pečena rebarca možete prethodno narezati pa preliti pripremljenim senfom pa još zapeći.