Sarma
- Recept by coolinarika.com -Vegeta začini vole jela na žlicu - podsjećamo na ona tradicionalna, krepka, no danas pomalo zapostavljena jela 'na žlicu' oplemenjena Vegeta Maestro i Vegeta Natur začinima.
Priprema
Sadržaj vrećice fanta izmiješajte s mlakom vodom i ostavite 10 minuta. Dodajte mljeveno meso, rižu, peršin i sve dobro izmiješajte. Odvojite listove kiselog kupusa, odrežite im tvrdi dio vrha, ako je jako kiselo operite i nadjenite mesnom smjesom. Ostale listove kupusa narežite te s polovicom obložite dno posude i na njih posložite sarme. Između sarmi posložite komadiće svinjskih rebara i špeka hamburgera. Odozgo stavite drugu polovicu narezanog kupusa te sve prelijte vodom i kuhajte oko 2 sata na laganoj vatri. Napravite od brašna zapršku u koju ste dodali crvenu papriku te stavite u posudu sa sarmom. Dodajte koncentrat rajčice razmućen u vodi, sol papar i Vegetu Natur po želji i kuhajte još 10 minuta.
Posluživanje: Poslužiti toplo.
Savjet: Po želji možete između sarmi staviti narezane suhe kobasice.Autor fotografije: Goran Šerbula