Sarma

Vegeta začini vole jela na žlicu - podsjećamo na ona tradicionalna, krepka, no danas pomalo zapostavljena jela 'na žlicu' oplemenjena Vegeta Maestro i Vegeta Natur začinima. 

  • 180 min
  • Srednje zahtjevno
Sarma

Priprema

  1. Sadržaj vrećice fanta izmiješajte s mlakom vodom i ostavite 10 minuta. Dodajte mljeveno meso, rižu, peršin i sve dobro izmiješajte.
  2. Odvojite listove kiselog kupusa, odrežite im tvrdi dio vrha, ako je jako kiselo operite i nadjenite mesnom smjesom. Ostale listove kupusa narežite te s polovicom obložite dno posude i na njih posložite sarme.
  3. Između sarmi posložite komadiće svinjskih rebara i špeka hamburgera. Odozgo stavite drugu polovicu narezanog kupusa te sve prelijte vodom i kuhajte oko 2 sata na laganoj vatri.
  4. Napravite od brašna zapršku u koju ste dodali crvenu papriku te stavite u posudu sa sarmom.
  5. Dodajte koncentrat rajčice razmućen u vodi, sol papar i Vegetu Natur po želji i kuhajte još 10 minuta.

Posluživanje: Poslužiti toplo.

Savjet: Po želji možete između sarmi staviti narezane suhe kobasice.Autor fotografije: Goran Šerbula

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa