Švedske mesne okruglice (Köttbullar)
- Recept by coolinarika.com -Najpoznatije na svijetu, sočne, blagog okusa su švedske mesne okruglice (Köttbullar). Ovo tradicionalno švedsko jelo obožavaju djeca i stariji, servira se uz pire krumpir i džem od brusnica. Ma, mljac!

Priprema
U velikoj zdjeli pomiješajte meso, krušne mrvice, peršin, piment, muškatni oraščić, sitno narezani luk, češnjak, crni papar, Vegetu i jaje. Dobro promiješajte i oblikujte manje okruglice (20-ak komada). U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i žlicu maslaca pa pržite okruglice dok ne posmeđe sa svih strana. Izvadite ih na tanjur i pokrijte folijom.
Posluživanje: Švedske okruglice poslužite s pireom od krumpira i džemom od brusnica.
Savjet: Šveđani vole i u svojoj kuhinji koriste džem od šumskog voća, pa i u ovom receptu džem od brusnica možete zamijeniti džemom od šumskog voća.