Rižoto od kozica i graška
- Recept by coolinarika.com -Rižoto od kozica i graška poslužen s tankim ploškicama parmezana ozbiljan je kandidat za kolekciju svima omiljenih jela.Zahvaljujemo Lovri Smatišku na ustupljenom receptu
Priprema
Podravka povrtni temeljac rastopite u vodi. Luk narežite na sitne kockice, a kozice očistite, pa ih začinite s Vegetom Natur za rižoto s plodovima mora. Luk popecite na maslinovu ulju. Dodajte rižu koju popecite da se zastakli i da pusti svoj škrob. Podlijte s vinom i prijajte dok vino ne ispari. Dodajte ocijeđeni grašak te nastavite podlijevati povrtnim temeljcem. Kad je riža pri kraju dodajte začinjene kozice, naribani parmezan pa maslac.
Posluživanje: Rižoto poslužite s tankim ploškicama parmezana.
Savjet: Tanke ploške parmezana možete napraviti uz pomoć gulilice za povrće.