Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!

Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom

Paprika i tunjevina odlično se slažu kada ih poveže začin koji im daje poseban talijanski štih. Zato su talijanski prepečeni kruščići crostini s tunjevinom, feta sirom i pečenom paprikom idealan lagani obrok, gotov u svega 15 minuta.Zahvaljujemo Sandri Rončević na ustupljenom receptu

  • 15 min
  • Jednostavno
Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom

Sastojci

Priprema

  1. Na dobro zagrijanoj tavi pokapanoj s malo maslinova ulja tostirajte kruh.
  2. Filete pečene paprike ocijedite, malo posušite pa ih narežite na uže trakice.
  3. Tostirani kruh složite na pladanj ili dasku, nadjenite ga tunjevinom, gore stavite filete pečene paprike pa sve pospite slanim sirom i dodajte bosiljak.
  4. Tunjevinu ocijedite od ulja i stavite je u zdjelicu. Dodajte joj usitnjene zelene masline, žlicu-dvije maslinova ulja i 1 žličicu Vegete Natur za talijanska jela.
  5. Kruh narežite na šnite debljine jedan centimetar.

Posluživanje: Sa strane dodajte malo rukole, sve pokapajte maslinovim uljem i poslužite.

Savjet: Vegeta Natur prikladna je za različita talijanska jela kao što su tjestenine, rižota, juhe, umaci, lazanje…

Ajvar

Razmazi svoje nepce