Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!

Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom

Paprika i tunjevina odlično se slažu kada ih poveže začin koji im daje poseban talijanski štih. Zato su talijanski prepečeni kruščići crostini s tunjevinom, feta sirom i pečenom paprikom idealan lagani obrok, gotov u svega 15 minuta.Zahvaljujemo Sandri Rončević na ustupljenom receptu

  • 15 min
  • Jednostavno
Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom

Sastojci

Priprema

  1. Kruh narežite na šnite debljine jedan centimetar.
  2. Tunjevinu ocijedite od ulja i stavite je u zdjelicu. Dodajte joj usitnjene zelene masline, žlicu-dvije maslinova ulja i 1 žličicu Vegete Natur za talijanska jela.
  3. Filete pečene paprike ocijedite, malo posušite pa ih narežite na uže trakice.
  4. Na dobro zagrijanoj tavi pokapanoj s malo maslinova ulja tostirajte kruh.
  5. Tostirani kruh složite na pladanj ili dasku, nadjenite ga tunjevinom, gore stavite filete pečene paprike pa sve pospite slanim sirom i dodajte bosiljak.

Posluživanje: Sa strane dodajte malo rukole, sve pokapajte maslinovim uljem i poslužite.

Savjet: Vegeta Natur prikladna je za različita talijanska jela kao što su tjestenine, rižota, juhe, umaci, lazanje…

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina