Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom
- Recept by coolinarika.com -Paprika i tunjevina odlično se slažu kada ih poveže začin koji im daje poseban talijanski štih. Zato su talijanski prepečeni kruščići crostini s tunjevinom, feta sirom i pečenom paprikom idealan lagani obrok, gotov u svega 15 minuta.Zahvaljujemo Sandri Rončević na ustupljenom receptu

Priprema
Kruh narežite na šnite debljine jedan centimetar. Tunjevinu ocijedite od ulja i stavite je u zdjelicu. Dodajte joj usitnjene zelene masline, žlicu-dvije maslinova ulja i 1 žličicu Vegete Natur za talijanska jela. Filete pečene paprike ocijedite, malo posušite pa ih narežite na uže trakice. Na dobro zagrijanoj tavi pokapanoj s malo maslinova ulja tostirajte kruh. Tostirani kruh složite na pladanj ili dasku, nadjenite ga tunjevinom, gore stavite filete pečene paprike pa sve pospite slanim sirom i dodajte bosiljak.
Posluživanje: Sa strane dodajte malo rukole, sve pokapajte maslinovim uljem i poslužite.
Savjet: Vegeta Natur prikladna je za različita talijanska jela kao što su tjestenine, rižota, juhe, umaci, lazanje…