Borovnica puding tart

Sve ljubitelje kremastih deserta osvojit će recept borovnica puding tart. Prhko tijesto s limunom, sloj pekmeza i Dolcela aduti; puding od vanilije, te kremasti i mirisni puding s komadićima borovnice jamci su osvježavajućeg okusa. Taman za ljetne dane!Zahvaljujemo blogeru Hungry Mile na ustupljenom receptu.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Borovnica puding tart

Sastojci

Za punjenje:

Priprema

  1. Prvo pripremite tijesto za koru. Brašno, koricu limuna, šećer i sol pomiješajte pa im dodajte hladni maslac narezan na kockice, utrljajte prstima dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i kratko mijesite dok se sve ne sjedini.
  2. Zamotajte u prozirnu foliju, spljoštite u disk i ohladite 30 minuta u frižideru. Tijesto razvaljajte, ali ne pretanko.
  3. Zatim ga prebacite u pleh koji ste prethodno premazali s malo maslaca i posuli brašnom sa svih strana. Prebacite pomoću papira ili folije, ili zarolajte na valjak, pa ga dobro utisnite u dno i rubove
  4. Višak tijesta odrežite i njime popunite eventualne praznine ili rupe, koru izbodite vilicom i stavite u zamrzivač na 15-20 minuta, tj. dok se pećnica ne zagrije na 200°C.
  5. Pecite oko 20 minuta, tj. dok ne bude lijepo rumeno i keksasto. Pečenu koru dobro ohladite.
  6. Mlaku koru premažite s pekmezom od borovnice. Ostavite sa strane da se hladi.
  7. U 400 ml mlijeka skuhajte puding od vanilije, po postupku kao na pakiranju.
  8. Kuhani puding ravnomjerno rasporedite po pekmezu.
  9. U preostalih 400 ml mlijeka skuhajte puding od borovnice i rasporedite ga po pudingu od vanilije.

Posluživanje: Prije posluživanja dobro ohladite; prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru.

Savjet: Tijesto ćete najlakše razvaljati između dva papira za pečenje ili dva komada plastične folije. 

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži