Piletina s crvenim paprom, limunom i maslinama
- Recept by coolinarika.com -Kada je na jelovniku piletina s crvenim paprom, limunom i maslinama, znamo da će u ručku jednako uživati svi koji vole isprobavati nove okuse kao i ljubitelji tradicionalne kombinacije piletine i krumpira.
Priprema
Piletinu osušite posolite mljevenom morskom soli i pospite zdrobljenim crvenim paprom. Limun narežite na tanke ploške U posudu za pečenje složite krumpire narezane na ploške i posolite svježe mljevenom morskom soli. Preko krumpira složite začinjenu piletinu, dodajte masline, češnjak, rasporedite ploške limuna, a zatim sve nakapajte maslinovim uljem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C dok meso ne dobije zlatnu boju. Povremeno podlijte sokovima od pečenja.
Posluživanje: Pečeno meso pospite peršinom i poslužite s pečenim krumpirom i miješanom salatom.
Savjet: Češnjeve češnjaka možete ostaviti u ljusci.