Piletina s crvenim paprom, limunom i maslinama

Kada je na jelovniku piletina s crvenim paprom, limunom i maslinama, znamo da će u ručku jednako uživati svi koji vole isprobavati nove okuse kao i ljubitelji tradicionalne kombinacije piletine i krumpira.

  • 60 min
Piletina s crvenim paprom, limunom i maslinama

Sastojci

Priprema

  1. Piletinu osušite posolite mljevenom morskom soli i pospite zdrobljenim crvenim paprom.
  2. Limun narežite na tanke ploške
  3. U posudu za pečenje složite krumpire narezane na ploške i posolite svježe mljevenom morskom soli.
  4. Preko krumpira složite začinjenu piletinu, dodajte masline, češnjak, rasporedite ploške limuna, a zatim sve nakapajte maslinovim uljem.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C dok meso ne dobije zlatnu boju. Povremeno podlijte sokovima od pečenja.

Posluživanje: Pečeno meso pospite peršinom i poslužite s pečenim krumpirom i miješanom salatom.

Savjet: Češnjeve češnjaka možete ostaviti u ljusci.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa