Salata s rižom

Podravkine su mješavine povrća idealne za sve one koji u samo nekoliko minuta žele pripremiti maštovit i ukusan obrok. Odaberite Ljetni mix i razveselite svoje najbliže salatom koja može biti mali obrok ili prilog jelu od piletine.

  • 30 min
  • Jednostavno
Salata s rižom

Sastojci

Za preljev

  • ¼ žličice Vegeta Maestro chilija
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • 1 žlica kapara
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 50 ml jabučnog soka
  • 80 ml maslinova ulja

Za posluživanje

  • 50 g parmezana narezanog na listiće

Priprema

  1. Zamrznutu mješavinu povrća stavite u kipuću slanu vodu. Kada ponovo zakipi, kuhajte još 12 minuta.
  2. Kuhano povrće ocijedite i ohladite.
  3. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  4. Pomiješajte maslinovo ulje, jabučni sok, ocat, nasjeckane kapare, sol, peršin i čili.
  5. Rižu i povrće prelijte pripremljenim preljevom, dobro promiješajte i ohladite.

Posluživanje: Prije posluživanja umiješajte parmezan i poslužite.

Savjet: Ukoliko niste ljubitelj integralne riže, za pripremu ovog jela možete upotrijebiti i bijelu rižu dugog zrna.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom