Pužići s pestom genovese
- Recept by coolinarika.com -Pesto genovese jedan je od najpoznatijih umaka. Dodamo li ga u pužiće od dizanog tijesta, oni će dobiti potpuniji okus, a nama preostaje samo uživati u njima. Zahvaljujemo blogerici Sanji Mijac sa bloga Domaćica na ustupljenom receptu.
Priprema
Jogurt i mlijeko pomiješajte i lagano zagrijte da bude mlako. U veću posudu stavite brašno, sol, šećer, instant kvasac i promiješajte. Dodajte ulje, jaje, žumanjak, zagrijani jogurt s mlijekom i zamijesite glatko, pomalo ljepljivo tijesto. Na kraju dodajte malo brašna i oblikujte da dobijete kuglu. Veliku tepsiju obložite masnim papirom za pečenje. Dignuto tijesto kratko premijesite pa ga premjestite na dobro pobrašnjenu površinu. Tanko ga razvaljajte u pravokutnik. Premažite ga pestom, lagano pospite sa soli i mljevenim crnim paprom, naribajte tvrdi sir te zamotajte u roladu. Režite rolice debljine 3-5 cm, zavisi kako volite. Rolice poslažite u tepsiju pritom ostavljajući malo mjesta između njih. Ostavite ih dizati na toplom mjestu. Za to vrijeme pećnicu ugrijte na 200°C. Rolice pecite 25-30 minuta, ovisno o jačini pećnice.
Savjet: Pužići s pestom genovese mogu se poslužiti topli i hladni.