Kruh

Kruh naš svagdašnji

Pužići s pestom genovese

Pesto genovese jedan je od najpoznatijih umaka. Dodamo li ga u pužiće od dizanog tijesta, oni će dobiti potpuniji okus, a nama preostaje samo uživati u njima. Zahvaljujemo blogerici Sanji Mijac sa bloga Domaćica na ustupljenom receptu.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Pužići s pestom genovese

Sastojci

Za tijesto:

Za nadjev:

Priprema

  1. Jogurt i mlijeko pomiješajte i lagano zagrijte da bude mlako.
  2. U veću posudu stavite brašno, sol, šećer, instant kvasac i promiješajte. Dodajte ulje, jaje, žumanjak, zagrijani jogurt s mlijekom i zamijesite glatko, pomalo ljepljivo tijesto.
  3. Na kraju dodajte malo brašna i oblikujte da dobijete kuglu.
  4. Veliku tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.
  5. Dignuto tijesto kratko premijesite pa ga premjestite na dobro pobrašnjenu površinu. Tanko ga razvaljajte u pravokutnik.
  6. Premažite ga pestom, lagano pospite sa soli i mljevenim crnim paprom, naribajte tvrdi sir te zamotajte u roladu.
  7. Režite rolice debljine 3-5 cm, zavisi kako volite.
  8. Rolice poslažite u tepsiju pritom ostavljajući malo mjesta između njih. Ostavite ih dizati na toplom mjestu.
  9. Za to vrijeme pećnicu ugrijte na 200°C. Rolice pecite 25-30 minuta, ovisno o jačini pećnice.

Savjet: Pužići s pestom genovese mogu se poslužiti topli i hladni.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom