Zapečene kelj rolice s tikvicom

Volite li povrće, imamo pravi recept za vas. To su zapečene kelj rolice s tikvicama koje je u povodu Podravkinih 75 godina pripremila blogerica Marija Mazalin.

  • 60 min
  • Jednostavno
Zapečene kelj rolice s tikvicom

Sastojci

  • 200 g Zlato polje Riže
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1 mala tikvica
  • 1 žlica svježeg bosiljka
  • 200 ml Podravka Passate
  • 200 g sira grana padano ili parmezana
  • ulje za kalup za pečenje
  • 10 listova kelja

Priprema

  1. U 600 ml vrele vode kuhajte rižu 12-15 minuta.
  2. Odvojite listove kelja od glavice, odrežite im tvrdi dio vrha, operite ih i blanširajte u kipućoj vodi, poklopljene 3-4 minute. Pažljivo ih ocijedite tako da listovi ostanu cijeli i izvadite na tanjur da se hlade.
  3. U kuhanu i ocijeđenu rižu umiješajte maslinovo ulje, sol, naribanu tikvicu, 100 g sira, 200 ml passate i nasjeckani bosiljak.
  4. Na list kelja stavite 1,5 žlicu pripremljene smjese. Smjesu stavite na sredinu donje polovice lista, lijevi i desni rub prebacite preko smjese pa zarolajte prema gore. Rub okrenite prema dnu.
  5. Sve rolice položite u nauljeni kalup za pečenje (25x20cm) pa prelijte s još 300 ml passate te posipajte preostalim sirom.
  6. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C, izvadite i poslužite tople.

Savjet:  Svježi bosiljak možete zamijeniti ili upotpuniti Vegeta Maestro bosiljkom te sjeckanim listom svježeg peršina ili Vegeta Maestro peršinom.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma