Zapečene kelj rolice s tikvicom
- Recept by coolinarika.com -Volite li povrće, imamo pravi recept za vas. To su zapečene kelj rolice s tikvicama koje je u povodu Podravkinih 75 godina pripremila blogerica Marija Mazalin.
Priprema
U 600 ml vrele vode kuhajte rižu 12-15 minuta. Odvojite listove kelja od glavice, odrežite im tvrdi dio vrha, operite ih i blanširajte u kipućoj vodi, poklopljene 3-4 minute. Pažljivo ih ocijedite tako da listovi ostanu cijeli i izvadite na tanjur da se hlade. U kuhanu i ocijeđenu rižu umiješajte maslinovo ulje, sol, naribanu tikvicu, 100 g sira, 200 ml passate i nasjeckani bosiljak. Na list kelja stavite 1,5 žlicu pripremljene smjese. Smjesu stavite na sredinu donje polovice lista, lijevi i desni rub prebacite preko smjese pa zarolajte prema gore. Rub okrenite prema dnu. Sve rolice položite u nauljeni kalup za pečenje (25x20cm) pa prelijte s još 300 ml passate te posipajte preostalim sirom. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C, izvadite i poslužite tople.
Savjet: Svježi bosiljak možete zamijeniti ili upotpuniti Vegeta Maestro bosiljkom te sjeckanim listom svježeg peršina ili Vegeta Maestro peršinom.