Juha od krumpira s porilukom (Kartoffelsuppe)

Zasitna i hranjiva juha od krumpira s porilukom (Kartoffelsuppe) jelo je koje svojim mirisima i okusom oduševljava. Muškatni orašćić zaslužan je za efekt šarma, a špek i kobasice za konkretan zalogaj.

  • 35 min
Juha od krumpira s porilukom (Kartoffelsuppe)

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir narežite na kockice, mrkvu i poriluk na ploške, luk sitno narežite a češnjak sitno nasjeckajte.
  2. Zagrijte ulje u većoj posudi i popecite povrće dok ne povene ( 5 – 7 minuta).
  3. Zalijte s 1250 ml vode, dodajte Vegetu i kuhajte 15 minuta. Zatim dodajte mažuran, muškatni oraščić i crni papar pa kuhajte još 15-ak minuta.
  4. Špek narežite na sitne kocke, a kobasicu na kolutiće. Popržite ih na tavi, oko 5 minuta pa dodajte u juhu zajedno s vrhnjem.
  5. Promiješajte i kuhajte još 5 minuta. Posolite po potrebi.

Posluživanje: Pospite peršinom i poslužite.

Savjet: Za vege juhu umjesto špeka i kobasice dodajte neko povrće ili grahorice.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus