Ravno iz kutije: Brza parfe torta od čokolade i borovnica
- Recept by coolinarika.com -Jednostavna, a dojmljiva slastica za sve prilike dolazi ravno iz kutije. Isprobajte i zavolite i vi ovu brzu parfe box tortu od čokolade i borovnica.
Priprema
Prvo pripremite voćni sloj. Borovnicama dodajte šećer, bourbon vanilija šećer i limunov sok, pa kuhajte dok ne omekšaju te puste sok. Nekoliko žlica tog soka izmiješajte s Gussnelom, dodajte voću, a zatim dalje zagrijavajte uz miješanje dok ne dobijete gustoću nalik pudingu. Smjesu ohladite. Pripremite tri plastične kutijice dimenzija oko 7 x 14 cm. Kekse pomiješajte s otopljenim maslacem. Na dno svake kutijice stavite sloj keksa. Nakon toga pripremite kremu. U hladno mlijeko dodajte mješavinu za kremu i električnom miješalicom lagano promiješajte. Nastavite miješati 5 minute (najvećom brzinom) da dobijete kremu željene gustoće. Polovicu kreme odmah nanesite na podlogu. Zatim nanesite sloj s borovnicama. Ponovite sloj keksa i kreme te ukrasite po želji.
Posluživanje: Poslužite dobro ohlađenu.
Savjet: Voćni sloj možete pripremiti i od drugog voća.