Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Ravno iz kutije: Brza parfe torta od čokolade i borovnica

Jednostavna, a dojmljiva slastica za sve prilike dolazi ravno iz kutije. Isprobajte i zavolite i vi ovu brzu parfe box tortu od čokolade i borovnica. 

  • 30 min
  • Jednostavno
Ravno iz kutije: Brza parfe torta od čokolade i borovnica

Sastojci

Za podlogu:

  • 125 g otopljenog maslaca
  • 250 g mljevenih keksa

Za kremu:

Za voćni sloj:

Priprema

  1. Prvo pripremite voćni sloj. Borovnicama dodajte šećer, bourbon vanilija šećer i limunov sok, pa kuhajte dok ne omekšaju te puste sok.
  2. Nekoliko žlica tog soka izmiješajte s Gussnelom, dodajte voću, a zatim dalje zagrijavajte uz miješanje dok ne dobijete gustoću nalik pudingu. Smjesu ohladite.
  3. Pripremite tri plastične kutijice dimenzija oko 7 x 14 cm.
  4. Kekse pomiješajte s otopljenim maslacem.
  5. Na dno svake kutijice stavite sloj keksa.
  6. Nakon toga pripremite kremu. U hladno mlijeko dodajte mješavinu za kremu i električnom miješalicom lagano promiješajte.
  7. Nastavite miješati 5 minute (najvećom brzinom) da dobijete kremu željene gustoće. Polovicu kreme odmah nanesite na podlogu. Zatim nanesite sloj s borovnicama.
  8. Ponovite sloj keksa i kreme te ukrasite po želji.

Posluživanje: Poslužite dobro ohlađenu.

Savjet: Voćni sloj možete pripremiti i od drugog voća.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh