Pizza od starog kruha

Pizza je postala uobičajeni obrok za bilo koje doba dana pa je dobrodošla večera, ručak ili međuobrok. Želite li istovremeno uštedjeti vrijeme pripreme i spasiti namirnice od propadanja, pripremite podlogu od staroga kruha i zapecite u pećnici.

  • 35 min
  • Jednostavno
Pizza od starog kruha

Priprema

  1. Stari kruh zalijte vrućim mlijekom, pustite da se upije, promiješajte rukama i ostavite da se ohladi.
  2. Dodajte ulje, jaja, pospite Vegetom, dobro izmiješajte i utisnite po okrugloj tepsiji.
  3. U manjoj zdjelici pomiješajte sjeckanu rajčicu sa šećerom i paprom pa prelijte preko utisnutog kruha.
  4. Dodajte mozzarellu, šunku i masline pa zapecite 15 – 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
  5. Nakon pečenja pospite origanom.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Količina kruha ovisi o tome koliko vam je kruha ostalo, pa prilagodite količinu mlijeka i tepsiju, a ovisi i o tome kakvu debljinu tijesta želite dobiti. 

Rajčica

Za rajske užitke