Veganska kvinoja s povrćem i avokadom
- Recept by coolinarika.com -Obožavamo brza veganska jela koja podjednako prijaju bila topla ili hladna. A kad kvinoji društvo prave avokado, bundeva i kupus – vege uspjeh je zajamčen!
Priprema
Kvinoju dobro operite u hladnoj vodi i procijedite U wok stavite opranu kvinoju, Vegetu BIO i 370 ml vode. Kad zakipi, poklopite, smanjite vatru i kuhajte oko 15 minuta da se tekućina apsorbira. Višak tekućine ocijedite i stavite sa strane. Bundevu narežite na kockice, a kupus na rezance. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno narezan luk. Popecite uz miješanje do zlatnožute boje pa dodajte protisnuti češnjak, bundevu i kupus. Kratko popecite, uz miješanje pa dodajte nekoliko žlica vode. Pirjajte na laganoj vatri uz miješanje, da povrće omekša (10-ak minuta). Lagano posolite i pospite crnim paprom. Avokado očistite i narežite na ploške te nakapajte sokom limete.
Posluživanje: Kvinoju s povrćem poslužite uz avokado.
Savjet: Jelo možete poslužiti toplo ili hladno.