Brzi zalogaji od palente i povrća

Da brzi, topli i bezmesni zalogaji od palente i povrća brzo nestaju s tanjura, uvjerila nas je blogerica Nataša Rajčević, prilikom proslave Podravkinih 75 godina.  

  • 30 min
  • Jednostavno
Brzi zalogaji od palente i povrća

Sastojci

  • 180 g Zlato polje Palente
  • 100 g veganske mozzarelle
  • 1 manja tikvica
  • 1 manji patilidžan
  • 1 paprika
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • 1 žlica Vegete
  • 5 žlica kapara
  • 50 g rikole
  • 200 g salse

Priprema

  1. Za palentu, u 600 ml kipuće posoljene vode uspite palentu, dobro promiješajte i na umjerenoj vatri kuhajte 2 minute. Pred sam kraj kuhanja dodajte naribanu vegansku mozzarellu i promiješajte da se otopi.
  2. Skuhanu palentu izlijte u posudu tako da bude debljine od oko 1 cm i pustite da se ohladi.Tikvicu, patlidžan i papriku narežite na približno jednake komadiće.
  3. U posudu za pečenje stavite narezano povrće dodajte sol, Vegetu i maslinovo ulje pa dobro promiješajte. Rasporedite povrće tako da bude u jednom sloju kako bi se ravnomjerno ispeklo ili ga promiješajte nekoliko puta tijekom pečenja. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  4. Ohlađenu palentu narežite na željeni oblik i netom prije posluživanja svaki komad premažite žlicom salse, dodajte žlicu pečenog povrća, žličicu kapara i malo rikole.

Posluživanje: Poslužite dok je povrće još toplo. 

Savjet: Umjesto salse možete koristiti Podravka Ajvar ili pesto od bosiljka. 

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima