Piletina nadjevena ajvarom u baršunastom umaku
- Recept by coolinarika.com -Tajna ove ukusne piletine krije se u nadjevu, a tajna ukusnog nadjeva leži u ajvaru... sve drugo prepuštamo mašti.
Priprema
Pileći file pospite Vegetom Natur za piletinu i ostavite marinirati 15 – 30 minuta. Za nadjev jeger narežite na sitne kockice, dodajte ajvar, mrvice, jaje i sve zajedno izmiješajte. Svaki pileći file malo zarežite da dobijete otvor koji napunite pripremljenim nadjevom pomoću dresir vrećice. Nadjevenu piletinu uvaljajte u škrobno brašno, popecite na masnoći sa svih strana, podlijte vodom, dodajte Vegetu i pirjajte oko 10 minuta. Na kraju dodajte vrhnje pa sve zajedno kratko prokuhajte i poslužite posipano peršinom.
Posluživanje: Za prilog poslužite krokete od krumpirova tijesta.
Savjet: U umak, osim vrhnja, možete dodati 1 – 2 žličice Senfa estragon Podravka.