Ajvar

Razmazi svoje nepce

Ukusni burgeri u tortilji s ajvarom

Dobar burger 🍔 ne mora biti rezerviran samo kao obrok koji se jede van kuće. Za vas smo pripremili video recept u kojemu korak po korak otkrivamo kako pripremiti sočni burger u tortilji, pojačan s nekoliko žlica ajvara. Na vama je da zasučete rukave i postanete burger majstor :). Dobar tek!

  • 30 min
Ukusni burgeri u tortilji s ajvarom

Sastojci

Za burgere:

  • 30 g krušnih mrvica
  • 700 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
  • 1 Ajvar blagi squeeze
  • mlada rikula, mladi luk, rotkvice, cherry rajčice
  • 8 pšeničnih tortilja
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 2 češnja češnjaka
  • Vegeta Maestro mljeveni crni papar
  • ½ žličice Vegeta Maestro Morske soli
  • 1-2 žlice Vegeta Natur tekućeg dodatka jelima
  • 1 jaje
  • 60 g sitno narezanog luka
  • 50 ml suhog bijelog vina

Priprema

  1. U posudu stavite mljeveno meso, dodajte krušne mrvice, vino, luk, razmućeno jaje, Vegeta Natur tekući dodatak jelima, sol, crni papar, sitno nasjeckani češnjak i peršin. Sve zajedno promiješajte rukama.
  2. Od pripremljene smjese oblikujte 8 burgera ovalnog oblika, pa ih s obje strane premažite žlicom ulja.Preostalo ulje stavite u tavu (ili grill tavu) i zagrijte na srednje jakoj vatri.
  3. Na zagrijanom ulju ili roštilju popecite burgere toliko da porumene, okrenite ih i ispecite i s druge strane.
  4. Stavite ih na tanjur za posluživanje i pokrijte.
  5. U drugoj suhoj tavi zagrijte tortilje da omekšaju, lakše se saviju i budu tople.
  6. Svaku tortilju odrežite i formirajte u obliku džepa, pa nadjenite burgerom i narezanim povrćem.

Posluživanje: Preko svega obilno nanesite Ajvar blagi squeeze i poslužite odmah toplo.

Savjet: Bočicu Ajvara squeeze prije upotrebe protresite. Uz ukusne burgere u tortiljama poslužite umak od jogurta.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom