Aromatična salata s pečenom piletinom

Aromatična salata s pečenom piletinom istovremeno je lagana, ali i zasitna pa može uspješno nadopuniti ili zamijeniti glavni obrok.

  • 45 min
Aromatična salata s pečenom piletinom

Sastojci

Za preljev

Za piletinu

Priprema

  1. U manju posudu stavite  limunovu koricu i sok limuna,  protisnuti češnjak,  mlaćenicu, med, Vegetu, ½ žličice svježe mljevenog crnog papra i promiješajte.
  2. Pokrijte i držite u hladnjaku.
  3. Piletinu pospite Vegetom i svježe mljevenim crnim paprom. Piletinu stavite na zagrijani grill ili grill tavu i pecite sa svake strane dok ne bude pečena. Pečenu piletinu maknite s vatre, ohladite i narežite na deblje ploške.
  4. U maloj posudi zagrijte  ulje pa dodajte sjemenke kima, kratko pržite dok ne zamiriši. Smanjite vatru pa dodajte narezani mladi luk i uz miješanje kratko popecite. Stavite ga u manju posudu i ostavite da se ohladi.
  5. Hladnom dodajte ocijeđeni sok limuna, Vegetu, med i kajenski papar te dobro promiješajte.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje rasporedite opranu mješavinu salata i prelijte preljevom od mlaćenice. Preko toga rasporedite pečenu piletinu, prelijte aromatičnom smjesom mladog luka i kumina i poslužite.

Savjet: Mlaćenica ili buttermilk je produkt koji ostaje nakon mlaćenja odnosno izrade maslaca. Okusom je najsličnija jogurtu, stoga je možete zamijeniti tekućim jogurtom.

Ajvar

Razmazi svoje nepce