Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Sočan kolač s borovnicama

Neodoljiv spoj oraha, borovnica i kakaa u toplom kolaču prekrivenom džemom i pripremljenom s puno ljubavi dar je s kakvim ćete zasigurno uljepšati dan dragoj osobi u vašem životu.

  • 80 min
  • Jednostavno
Sočan kolač s borovnicama

Sastojci

Za ukrašavanje

  • svježe borovnice
  • svježe borovnice

Priprema

  1. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kakaom i mljevenim orasima.
  2. Pjenasto izmiješanim jajima dodajte ulje i mlijeko, kratko izmiješajte, dodajte pripremljenu smjesu od brašna i zajedno izmiksajte. Umiješajte naribanu jabuku i na kraju lagano umiješajte borovnice.
  3. Smjesu izlijte u nauljen i pobrašnjen kalup za kolače (ø 22 cm). Pecite oko 55 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C. Topao kolač izvadite iz kalupa da se na rešetki ohladi.
  4. Još topao prelijte omekšanim džemom i pustite da se ohladi do kraja.

Posluživanje: Sočni kolač poslužite sa svježim borovnicama i listićima bosiljka.

Savjet: Dok je kolač još topao, ali ne vruć, zalijte ga toplim džemom. Tako će kolač upiti dio džema i dobiti dodatnu sočnost. Kolač možete pripremiti i s drugim voćem, npr. kupinama, kockicama marelica ili bresaka.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje