Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Jesensko varivo

Jesensko varivo sadrži lukovičasto i korjenasto povrće koje je dostupno cijele godine. Kako se mijenjaju godišnja doba, tako može mijenjati i naziv. Da bi uvijek bilo u trendu, uz dodatak tikvica i mahuna preimenujte u ljetno ili uz kelj i poriluk u zimsko varivo.

  • 75 min
  • Jednostavno
Jesensko varivo

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko popecite i dodajte narezanu mrkvu, celer i popecite dok lagano ne posmeđe.
  2. Pospite brašno po povrću i dobro izmiješajte. Ulijte 400 ml vode, dodajte Vegetu, sitno nasjeckani češnjak, na kockice narezani batat, sjeckanu rajčicu, zagrijte do vrenja i kuhajte na laganoj vatri.
  3. Zatim dodajte, ocijeđeni slanutak, grah i špinat. Kad zavri kuhajte još 10-ak minuta.
  4. Nutri kutak: Obrok variva bogat je povrćem i mahunarkama koje su odličan izvor vlakana. Mnogo je razloga zašto djecu treba ohrabriti da jedu hranu koja je dobar izvor vlakana. To je jedan od načina da se ulaže u njihovu zdravu budućnost. Vlakna daju osjećaj sitosti i pomažu u dobroj funkciji probave, dobar su suradnik u borbi protiv dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i drugih bolesti modernog načina života.1 SERVIRANJE = 250 g

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Sezonsko povrće, luk, mrkva, celer i češnjak su konstanta, a ostalo povrće može se mijenjati ovisno o sezoni. (zima – kelj, poriluk; proljeće – grašak, bob; ljeto – tikvica, mahune; jesen – butternut tikva, cvjetača). Da biste od ovog jela načinili cjelovit obrok, servirajte ga s kriškom crnog kruha i komadom svježeg sezonskog voća.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima