Dalmatinska pržolica
- Recept by coolinarika.com -Dalmatinska pržolica je jednostavno, prženo mesno jelo kojemu sočnost i aromu daje maslinovo ulje, češnjak i začini. Možete ga poslužiti na rikuli, uz blitvu i kuhani krumpir.
![Dalmatinska pržolica](https://podravkaiovariations.azureedge.net/86630932-0285-11ed-ac30-9e02b3172065/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Meso očistite od suvišne masnoće i žilica. Pomoću oštrog noža izrežite ga na vrlo tanke odreske. Za preljev, u posudicu stavite peršin, prelijte ga s 2-3 žlice vruće vode i ostavite stajati. Nakon 10 minuta, peršinu dodajte 50 ml maslinovog ulja i sitno nasjeckan češnjak. Na dobro zagrijanu tavu stavite 1 žlicu maslinova ulja i nekoliko odrezaka. Na jačoj vatri ih kratko popecite s jedne strane pa okrenite i još kratko popecite. Pospite ih svježe mljevenim paprom i lagano posolite. Odreske izvadite i stavite na toplo mjesto, a na isti način ispecite i ostatak odrezaka.
Posluživanje: Na tanjur za posluživanje rasporedite rikulu, preko rikule stavite pržolicu, prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.
Savjet: Za prilog možete poslužiti i blitvu s krumpirom.