Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Aromatična topla čokolada

Ljubitelje tople čokolade razveselit će vijest da je ovaj aromatični napitak spreman za prvi gutljaj već kroz 10 minuta.

  • 10 min
  • Jednostavno
Aromatična topla čokolada

Sastojci

Za alkoholnu verziju napitka:

  • 4-6 žlica likera od badema (amaretto)

Priprema

  1. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, kakaom, cimet šećerom i muškatnim oraščićem.
  2. Od biljnog napitka oduzmite 200 ml i pomiješajte sa smjesom od pudinga i začina.
  3. Ostatak biljnog napitka zagrijte do vrenja, uklonite s vatre, umiješajte razmućeni prašak za puding i stalno miješajući kuhajte još 1 do 2 minute.
  4. Za alkoholni napitak umiješajte liker od badema, a za bezalkoholni ostavite recept bez dodatka likera.
  5. U čaše za posluživanje stavite po 1-2 žličice džema od šumskog voća.
  6. Pripremljeni čokoladni napitak izlijte preko šumskog voća.
  7. Još topli napitak obilno ukrasite tučenim Šlagom 5+ i čokoladnim listićima.

Posluživanje: Poslužite odmah.

Savjet: Umjesto biljnog napitka možete koristiti mlijeko, a za alkoholnu verziju napitka dodajte liker od badema.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...