Aromatična topla čokolada
- Recept by coolinarika.com -Ljubitelje tople čokolade razveselit će vijest da je ovaj aromatični napitak spreman za prvi gutljaj već kroz 10 minuta.
Priprema
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, kakaom, cimet šećerom i muškatnim oraščićem. Od biljnog napitka oduzmite 200 ml i pomiješajte sa smjesom od pudinga i začina. Ostatak biljnog napitka zagrijte do vrenja, uklonite s vatre, umiješajte razmućeni prašak za puding i stalno miješajući kuhajte još 1 do 2 minute. Za alkoholni napitak umiješajte liker od badema, a za bezalkoholni ostavite recept bez dodatka likera. U čaše za posluživanje stavite po 1-2 žličice džema od šumskog voća. Pripremljeni čokoladni napitak izlijte preko šumskog voća. Još topli napitak obilno ukrasite tučenim Šlagom 5+ i čokoladnim listićima.
Posluživanje: Poslužite odmah.
Savjet: Umjesto biljnog napitka možete koristiti mlijeko, a za alkoholnu verziju napitka dodajte liker od badema.