Uskrs

Prvo skuhaj, onda reci hop!

Čokoladna torta od mrkve

Kombinacija mrkve i aromatične naranče već je provjerena, a torta od mrkve obogaćena čokoladom, bademima i svilenkastom kremom od mascarponea, prava je poslastica za ljubitelje slatkih i laganih zalogaja.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Čokoladna torta od mrkve

Sastojci

Za biskvit:

Za kremu:

  • 200 g mascarponea
  • 200 g tamne čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte. Kalup za tortu Ø 20-22 cm premažite maslacem, a donju površinu obložite papirom za pečenje.
  2. Jaja, smeđi šećer, naranču i bouurbon vanilija šećer pjenasto izmiksajte.Dodajte ulje pa mrkvu i bademe.
  3. Brašno pomiješajte sa solju i praškom za pecivo, prosijte i dodajte smjesi.
  4. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela, a zatim svaki dio pecite posebno u pećnici ugrijanoj na 180°C oko 25 minuta. Pečene biskvite ohladite.
  5. Za kremu, otopljenu čokoladu dobro izmiksajte s mascarponeom, a zatim ulijte slatko vrhnje pa miksajte da dobijete glatku, svilenkastu kremu koja drži oblik.
  6. Prvi biskvit premažite polovicom kreme, prekrijte drugim biskvitom kojeg premažite ostatkom kreme.

Posluživanje: Poslužite ukrašeno mrkvicama od fondanta, listićima badema i čokoladnim kapljicama.

Savjet: Čokoladu za kremu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”