Juneći odresci na neobičnom prilogu
- Recept by coolinarika.com -Juneći odresci posluženi s gustim umakom na neobičnom prilogu od krumpira i palente, okusom će iznenaditi sve koji očekuju još jedno obično jelo.
![Juneći odresci na neobičnom prilogu](https://piovariations.cdn.podravka.net/52db8a54-ace5-11eb-956d-3e1de2b1c6d7/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Na zagrijano ulje stavite odreske i zapecite ih sa obje strane. U posudu dodajte marinadu, vino i malo vode. Pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 1 sat da meso do kraja omekša. Meso povremeno okrenite i ulijte vode po potrebi. Potkraj dodajte pekmez koji će umaku dati zaokružen okus. Pirjajte da na kraju dobijete gusti umak. U kipuću vodu dodajte maslinovo ulje. Posudu s vodom maknite s vatre pa uz stalno miješanje dospite palentu. Dodajte parmezan, bosiljak, promiješajte, posudu vratite na vatru i kuhajte još 2-3 minute. U vruću palentu dodajte pire krumpir, promiješajte.
Posluživanje: Na tanjur za posluživanje stavite prilog od palente i pire krumpira, preko njega stavite odreske, prelijte umakom, pospite peršinom i poslužite.
Savjet: Jelo nije potrebno soliti ni dodavati začine.