Galettes s dva nadjeva

Šarmantne zalogaje aromatizirane rakijom od jabuka nadjenite nadjevom od tune i od gljiva, servirajte  omiljenom društvu i prepustite se finim zalogajima.

  • 45 min
  • Jednostavno
Galettes s dva nadjeva

Sastojci

Za tijesto

Prvi nadjev (za 3 osobe)

Drugi nadjev (za 3 osobe)

Priprema

  1. Jaje razmutite, dodajte mlijeko, rakiju, ulje, sol i brašno. Dodajući vodu, umijesite glatko tijesto te ga ostavite 15 minuta.
  2. Za to vrijeme pripremite nadjeve. Ocijedite tunu, dodajte joj nasjeckani češnjak, peršin, crni papar, sol, maslinovo ulje i narezane cherry rajčice. Na kraju umiješajte mozzarellu narezanu na kockice.
  3. Za drugi nadjev na zagrijano ulje stavite narezani luk i popecite da postane staklast. Dodajte narezane tikvice i kratko popecite.
  4. Dodajte narezane gljive, nasjeckan češnjak, ocijeđeni kukuruz šećerac, sol, crni papar i pirjajte da tekućina ispari. Na kraju umiješajte razmućena jaja.
  5. Smjesu za galette nanesite na teflonsku tavu promjera 28 cm u tankom sloju poput palačinke. Tako ispecite šest tankih galetta.
  6. Na sredinu svake galette stavite dio nadjeva te zavrnite krajeve.

Posluživanje: Poslužite odmah.

Savjet: Galette ispecite na suhoj tavi bez masnoće.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina