Galettes s dva nadjeva
- Recept by coolinarika.com -Šarmantne zalogaje aromatizirane rakijom od jabuka nadjenite nadjevom od tune i od gljiva, servirajte omiljenom društvu i prepustite se finim zalogajima.
![Galettes s dva nadjeva](https://piovariations.cdn.podravka.net/d644a0f2-6392-11eb-9d0e-0242ac120031/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Jaje razmutite, dodajte mlijeko, rakiju, ulje, sol i brašno. Dodajući vodu, umijesite glatko tijesto te ga ostavite 15 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjeve. Ocijedite tunu, dodajte joj nasjeckani češnjak, peršin, crni papar, sol, maslinovo ulje i narezane cherry rajčice. Na kraju umiješajte mozzarellu narezanu na kockice. Za drugi nadjev na zagrijano ulje stavite narezani luk i popecite da postane staklast. Dodajte narezane tikvice i kratko popecite. Dodajte narezane gljive, nasjeckan češnjak, ocijeđeni kukuruz šećerac, sol, crni papar i pirjajte da tekućina ispari. Na kraju umiješajte razmućena jaja. Smjesu za galette nanesite na teflonsku tavu promjera 28 cm u tankom sloju poput palačinke. Tako ispecite šest tankih galetta. Na sredinu svake galette stavite dio nadjeva te zavrnite krajeve.
Posluživanje: Poslužite odmah.
Savjet: Galette ispecite na suhoj tavi bez masnoće.