Zapečeni lungić s jegerom

Kombinacija finih pečenih mesnih zalogaja u kombinaciji sa crnim vinom idealna je za jesensku gozbu i dobro društvo.

  • 30 min
  • Jednostavno
Zapečeni lungić s jegerom

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Lungić narežite, pospite Vegetom i premažite senfom. Jeger ogulite i narežite na ploške debljine oko 4 mm. Mozzarellu i rajčicu narežite na ploške.
  2. Na ugrijanoj masti prepecite filee lungića s obiju strana. Izvadite ih i složite u posudu za pečenje.
  3. Na njih posložite rajčice, jeger te narezanu mozzarellu, posolite, popaprite pa zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 8 minuta.
  4. Sadržaj vrećice Fanta uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zakipi. Dodajte crno vino, vlasac i kuhajte 3 minute na laganoj vatri, neprestano miješajući.
  5. Na tanjur za posluživanje stavite umak, a na podlogu od umaka posložite odreske.

Posluživanje: Zapečeni lungić s umakom poslužite s kuhanim povrćem.

Savjet: Meso pospite Vegetom i premažite senfom kako biste ga marinirali, odnosno kako bi u toj marinadi meso dobilo arome i dodatno omekšalo.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma