Sardine na kremi od graha
- Recept by coolinarika.com -Pravo mediteransko blago na kremi od graha savršen je odabir laganog jela koje vam donosi poznati chef Ivan Pažanin.
Priprema
Komorač narežite na tanke ploške i nakapajte limunovim sokom. Dodajte kapare, malo maslinova ulja i ostavite marinirati dok pripremate kremu. Za kremu od graha, ocijeđenom grahu dodajte nasjeckani češnjak, listiće timijana, mljeveni crni papar i maslinovo ulje. Dodajući vino i topli temeljac povrće pomoću štapnog miksera usitnite u kremu. Rotkvice narežite na tanke listiće, a papriku na tanke kolutiće. Na tanjur za posluživanje stavite kremu od graha, preko nje marinirani komorač, rotkvice i paprike. Zatim rasporedite sardine, ukrasite listićima komorača i s nekoliko kapara te nakapajte maslinovim uljem.
Posluživanje: Poslužite s tostiranim kruhom.
Savjet: Komorač je još u antici bio cijenjen zbog svog okusa sličnog anisu, kao i zbog ljekovitih svojstava. Svi dijelovi komorača, lukovica, stabljike i listovi, mogu se iskoristiti i upotrijebiti u pripremi jela.