Fine salate

Laganini užitak

Topla salata sa sardinama

Pečeno povrće prekriveno ukusnim sardinama s limunom poslužite toplo i uživajte u ukusnoj salati za čiju kreaciju je zaslužan svima nam poznati chef  i majstor od ribljih recepata - Ivan Pažanin

  • 35 min
  • Jednostavno
Topla salata sa sardinama

Sastojci

  • 800 g očišćenog batata
  • sol
  • crni papar
  • 50 ml maslinova ulja
  • 200 g cherry rajčica
  • 50 g ljubičastog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 Eva sardine s limunom (2×115 g)
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 30 g mlade rikule
  • 1-2 žlice bijelog vinskog octa

Priprema

  1. Očišćen batat narežite na veće kocke i stavite ga u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  2. Posolite ga, popaprite, prelijte maslinovim uljem, dobro izmiješajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 20 minuta.
  3. Po batatu rasporedite mini rajčice prerezane na pola, lagano sve izmiješajte i pecite još oko 10 minuta.
  4. Čim je povrće pečeno, izvadite ga i prebacite u keramičku posudu.
  5. Dodajte sitnije narezani luk, nasjeckani češnjak, rikulu, nasjeckani peršin, malo octa i lagano izmiješajte. Na kraju dodajte sardine s limunom.

Posluživanje: Salatu sa sardinama poslužite toplu.

Savjet: Batat je vrlo kvalitetna energetska namirnica, pa je posebno poželjan u prehrani djece i sportaša.U kombinaciji s povrćem i proteinima bogatim sardinama odlično je nutritivno izbalansiran obrok, stoga ga što češće uvrstite u jelovnik.

Začini inspiracije

Monozačini