Male lazanje

Slasne i zasitne, male lazanje sadrže pravo bogatstvo okusa, a poslužiti ih možete u posudi u kojoj su se i pekle.

  • 45 min
  • Jednostavno
Male lazanje

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i uz miješanje popecite da dobije blago rumenu boju. Dodajte sjeckanu rajčicu i nastavite pirjati da tekućina prokuha.
  2. Zatim ulijte 600 ml mlake vode, 100 ml vrhnja za kuhanje i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja uz miješanje da dobijete umak.
  3. Tri vatrostalne posude (najbolje keramičke jer se u njima poslužuje) veličine kore za lazanje blago nauljite.
  4. Stavite prvu koru, dio mesnog umaka i pospite s malo naribanog sira.Slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj.
  5. Završite redom tijesta za lazanje, prelijte preostalim vrhnjem i pospite sirom ribancem.

Posluživanje: Posuda ne smije biti puno veća od kore, pa ako koristite svježe tijesto za lazanje, izrežite ga na veličinu posude.

Savjet: Poslužite toplo u posudi u kojoj ste pekli.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...