Red velvet torta s kremom u obliku srca
- Recept by coolinarika.com -Baršunasta i svilenkasta, red velvet torta u obliku srca očarava svojim profinjenim izgledom i okusom. Zahvaljujemo blogerici Nini Mrvica na ustupljenom receptu.
Priprema
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu s udubinama za kremu ili tri kalupa promjera 22-24 centimetra. Mlijeku dodajte 3 žličice limunovog soka i promiješajte. Ostavite sa strane. U zasebnoj posudi pomiješajte suhe sastojke (brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol). Ostavite sa strane. Maslac i šećer mikserom izradite dok vam smjesa ne postane kremasta. Za ovaj korak će vam trebati nekoliko minuta. Smjesi maslaca i šećera postepeno dodavajte ulje uz stalno miksanje. Dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja. Kada je smjesa postala kompaktna, dodajte ocat, ekstrakt vanilije te boju ako je koristite. Dodajte pola suhih sastojaka, mlijeko pomiješano s limunovim sokom te preostalo brašno. Sve sjedinite špatulom ili kratko mikserom. Smjesu prebacite ravnomjerno u kalupe. Pecite 30-35 minuta, odnosno dok vam čačkalica zabodena u sredinu biskvita ne izađe suha. Biskvite ostavite 10-ak minuta u kalupima pa ih izvadite na rešetku za hlađenje. Za swiss meringue buttercream, bjelanjke i šećer stavite u posudu od električnog miksera ili drugu duboku posudu. Kuhajte na pari uz stalno miješanje pjenjačom sve dok se šećer ne otopi. Za ovaj korak je potrebno nekoliko minuta. Posudu maknite s pare, obrišite dno te miksajte na srednjoj brzini dok ne postignete sjajnu meringue, a posuda vam bude hladna na dodir. Za ovaj korak je potrebno 5 -8 minuta. Dodajte maslac sobne temperature (maslac treba biti više hladan nego topao) koji ste prethodno iskidali na kockice pa miksajte dok krema ne postane čvrsta i kompaktna. Ako je maslac previše mekan, krema može imati grudice pa nastavite miksati sve dok ne postignete kompaktnu kremu. Kremu možete odmah koristiti. Stavite je u slastičarsku vrećicu kako bi bilo jednostavnije oblagati tortu. Koristite li kalup s udubinama za srce, tada napunite i poravnajte oba biskvita. Pazite da kremom popunjavate samo unutrašnjost te da vam rubovi ostanu čisti. Preklopite biskvite (pazite koji vam je donji, a koji gornji da srce ne bi bilo naopako). Cijelu tortu obložite preostalom kremom te ukrasite po želji. Ohladite u hladnjaku na tri sata ili preko noći. Koristite li klasične kalupe, najprije poravnajte gornji sloj biskvita oštrim nazubljenim nožem (za kruh) ako je neravan. Posložite prvi biskvit, postavite kremu pa drugi i na njega postavite kremu, a na kraju postavite zadnji biskvit te sve obložite kremom. Ukrasite crvenim jestivim perlicama, a lijepo će izgledati ispišete li nešto prigodno crvenim malina prahom.
Posluživanje: Prije posluživanja ohladite u hladnjaku na tri sata ili preko noći.
Savjet: Koristite li kalupe s udubinama, tada ih namastite i pobrašnite, a koristite li klasične kalupe za tortu, tada svakom kalupu dno obložite papirom za pečenje te rubove namastite.